MTB vakanties naar Italië

MTB vakanties Italië

5 daagse MTB vakantie Italië


Wij organiseren mooie en avontuurlijke mountainbike-en racefiets vakanties in Italië. Evenals bij de wandelvakanties is ook hier Airole de strandplaats. Het kleine dorpje ligt verscholen in de Roya-vallei, vlakbij het aan de zee gelegen Ventimiglia. Airole is goed te bereiken met het vliegtuig, Nice ligt op 60 km afstand .Met de auto is het 1400 km vanuit Utrecht.


Het bijzondere aan Airole is dat u ondergedompeld wordt in een klein Italiaans dorpje met piazza, barretje, alimentari, ristorante en pittoreske appartementen in kleine romantische steegjes. Wat is er leuker dan na een espresso en broodje op de piazza  op de racefiets of mountainbike te stappen voor een rit door de bergen, langs kleine verscholen dorpjes of langs de zee. Heeft u een dagje geen zin of gaat een partner mee die niet fietst dan kunt u kiezen voor een dagje shoppen in San Remo of  het mondaine Monaco. Maar u kunt ook gaan zonnebaden bij de rivier of aan de zee bij Ventimiglia. Het kan allemaal, niets moet, alles mag.


Voor mountainbiken is deze omgeving een eldorado, mits u van klimmen en technische afdalingen houdt! Voor de niet-klimmers is er de mogelijkheid om het het prachtige fietspad te volgen vanuit San Remo, dat gebouwd is op de oude spoorlijn en strak langs de kust voert.
Vanuit Airole kunnen in alle richtingen tochten gemaakt worden, meestal over oude militaire tracks, de singletracks downhill zijn adembenemend , evenals de uitzichten.

 

Ook is op speciaal verzoek mogelijk om een meerdaagse tocht te rijden over de Alta Via Liguria, met overnachtingen onderweg in rifugio’s of kleine dorpjes. Deze tochten worden in overleg samengesteld. U kunt uw eigen fiets meenemen of u laat ons het vervoer doen. Tevens is het mogelijk een fiets te huren. Lees onze 1ste blog om een indruk te krijgen.


Ook voor racefietsers is de omgeving perfect, niet voor niets wonen talloze profs in het nabijgelegen Monaco, die dan kiezen voor een trip over de col de Turini of col de Madone. Het milde klimaat in voor-en najaar zorgt voor optimaal fietsgenot. Elke dag weer kunt u kiezen tussen een stevige bergtappe, een mooie route langs Italiaanse dorpjes of een relaxte tour langs de zee. Ook hier geldt dat u eigen materiaal kunt gebruiken of dat u een van onze carbon-racefietsen huurt.