Wandelvakanties Italië

Heerlijk rustgevende wandelvakantie in Italië

Heerlijk wandelen in Italie en daarbij het echte Italiaanse dorpsleven inhaleren met daar bij de cappucino op het pleintje en na afloop een vino bianco op het terras, dat is wat wij te bieden hebben vanuit het pittoreske en bijna altijd zonnige Airole.


U wordt ondergebracht in een appartement, afhankelijk met hoeveel personen u bent. Ontbijt en lunch regelt u zelf en het diner is ‘s avonds bij Marco. Of u nu alleen bent of met z'n twintigen, wij regelen het voor u.

Wij hebben 5 prachtige wandelingen uitgezocht met als standplaats het vlakbij San Remo gelegen Airole. Dit is een klein dorp, verscholen in de roya vallei en omgeven door steile bergen en verscholen rivierdalen. Airole heeft 450 inwoners, een piazza met 2 terrassen, een pizzeria, een alimentari en 3 restaurants. Elke dag vertrekt u rond 10:00 voor een 4-6 uur durende wandeling, u maakt de ene keer een rondwandeling en de andere keer wordt u gehaald of gebracht. Het landschap is ongelooflijk afwisselend, zo daalt u een keer over de alta via af naar de zee bij Ventimiglia en een andere keer wandelt u door een ruig alpinelandschap en komt u langs een rifugio. De omgeving biedt talloze mogelijkheden door een groot netwerk van paden, sommige eeuwenoud. U komt verlaten dorpjes tegen, Romeinse ruines en toeristische plaatsjes als het beroemde Dolce acqua.

U gaat op eigen gelegenheid naar Airole, dat kan met het vliegtuig naar Nice, en dan met de trein/bus of taxi via het aan de bloemenriviera gelegen Ventimiglia naar Airole. U kunt ook met de trein of met de auto gaan, de afstand bedraagt 1400 km vanuit Utrecht. 

 

Prijs:

 5 dagen : €500,- incl routebeschrijving, logies in appartement en 3-gangen diner bij Marco.