Mountainbike routes op de Veluwe

Welkom om avontuurlijk te mountainbiken op de Veluwe

Kies de MTB route die bij je past.


Altijd al een keer willen mountainbiken in een prachtig natuurgebied? Huur dan bij MTB-centrum Veluwe een  mountainbike. Vanuit ons gezellige startpunt rijd je naar één van de vier vaste routes op de zuid-Veluwe. De routes worden door middel van bordjes bepijld en hebben allemaal verschillende kleuren. De routes  hebben een afstand van 4 tot 36 km en sluiten op elkaar aan. Op deze manier is een netwerk ontstaan van in totaalruim 150 km.

De routes zijn gevarieerd qua afstand en moeilijkheidsgraad. Huur een mountainbike bij het MTB-centrum Lunteren en wordt een mooie mountainbike- ervaring rijker.

  • Groene route: De groene route is de zgn. kinderroute. Dit is de kortste route, ongeveer 4 km, met leuke kombochten en flitsende singletracks.

 

  • Blauwe route: Dit is de kortste route (met uitzondering van de kinderroute) van 18 km, maar ook de route met de steilste hellingen en heftige afdalingen, dus een route voor de echte durfals!

 

  • Paarse route: De paarse route is 34 km en voert langs Lunteren, vanaf ons centrum leiden bordjes u naar het startpunt van de paarse route, die langs het Otterlose bos en over de Goudsberg voert, een uitdagende en afwisselende route.

 

  • Rode route: De rode route is met zijn 36 km de langste en leidt u over de ginkelse heide en door de bossen van Planken Wambuis, het is veel keren en draaien, afgewisseld met lange stukken waar u van het uitzicht kunt genieten.

http://mtbzuidveluwe.nl

Naast het rijden van deze nieuwe routes is het ook mogelijk om zelfstandig door de Veluwse natuur te biken, wij kunnen u advies geven over de mogelijkheden qua afstand, moeilijkheidsgraad en of  er vrije toegang is voor mountainbikers. Eventueel is het mogelijk een gps-route op uw mobiele telefoon te downloaden en die te tracken. De mogelijkheden zijn onbegrensd.